Omleta la cuptor in vas de ceramica

de MadalinaM in Aperitive / Garnituri, 19 Noi 2013 | 21065 vizualizari

 

Dupa parerea mea este cea mai gustoasa si satioasa omleta gustata. Merita incercata!

 

INGREDIENTE

  • 2 cartofi mari
  • 100 grame de sunca/salam/carnati
  • masline dupa gust
  • branza topita feliute/cascaval sau cas
  • 6 oua
  • 1 ardel gras
  • patrunjel dupa gust
  • oregano
  • piper
  • sare dupa gust
  • ulei
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Omleta la cuptor in vas de ceramica:

Mai intai se curata cartofii si se taie cubulete mici. Se prajesc in ulei, dar nu trebuie lasati sa se rumeneasca. Apoi prajiti putin si salamul maruntit.

Intre timp se bat ouale cu un praf de sare si piper si putin oregano.

Ungeti vasele de ceramica cu ulei (eu am doua mai mici, dar puteti folosi doar unul..depinde ce aveti in casa). Adaugati un strat de cas framantat daca aveti (la final se va transforma intr-o crusta de branza delicioasa) sau direct un strat de cartofi peste care adaugati un strat de salam. Se adauga din oulale batute pana se acopera straturile. Apoi se pune inca un strat de cas sau o feliuta de branza topita, rupta in bucatele, pentru a permite ca ouale batute sa patrunda compozitia. Se presoara masline curatate de samburi, ardeiul gras si patrunjelul tocat marunt. Adaugati iar un strat de cartofi, salam, ardei gras, masline, patrunjel pana terminati ingredientele. La final se adauga ce a mai ramas din ouale batute. Daca doriti, la final puteti presura din nou niste cas sau branza topita/cascaval ras.

Se introduc vasele in cuptorul preincalzit si se lasa la mic pentru 20-30 minute. Verificati daca oul este facut inainte de a scoate din cuptor.

Pofta buna!! E o minunatie de omleta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Omleta la cuptor in vas de ceramica" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu legume la cuptor - Rețeta ușoară și gustoasă

pe 24.12 la 12:03

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

pe 24.12 la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

pe 24.12 la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

pe 24.12 la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

pe 24.12 la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]