Orez cu carne de rata(Arroz de pato)

de xana in Rata, 2 Aug 2013 | 9834 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • o rata de 2 kg
  • cca 200 gr orez
  • o ceapa
  • chorizo
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu carne de rata(Arroz de pato):

Rata se taie in bucati si se pune la fiert cu sare. Apoi se aleg oasele si pielea iar carnea se taie marunt. 

Orezul se fierbe in apa de la rata. Trebuie sa aiba o consistenta putin mai uscata ca cea a pilafului(pentru o cana de orez se pune 3 de apa).

Jumatate din chorizo se taie bucatele mici, iar cealalta jumatate se taie feliute si se amesteca cu ceapa taiata marunt si putin prajita si carnea.

Intr-o tava sa pune un strat din jumatate de orez, apoi carnea si restul de orez. Se distribuie deasupra feliile de chorizo si se da la cuptor cam jumatate de ora.

TIPS-URI

1

In loc de chorizo se poate folosi bacon.

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu carne de rata(Arroz de pato)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Rocsi 1

03.08.2013, 15:39

xana 1

03.08.2013, 18:00

Da Cristina, locuiesc in Coimbra. Eu fac reteta asta cat mai simpla si mai apropiata de originala, altfel nu-i place sotului intr-adevar e mai gustos cum spui tu
Rocsi

cristeena20 1

03.08.2013, 21:57

MA bucur sa te cunosc..eu locuiesc in Santarém. Uneori trec prin Coimbra..poate bem o cafea impreuna. Imi poti lasa nr tau de tel pe privat..Momentan sunt in Angola, dar cand vin putem combina

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Înghețata de ciocolată

de RODIMUR 8

ieri la 22:51

Salată cu brânză feta pane - Rețeta simplă și gustoasă

ieri la 09:10

Tartă cu afine și cremă de vanilie - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 25.08 la 08:16

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piept de rata caramelizat