Orez cu carne de rata(Arroz de pato)

de xana in Rata, 2 Aug 2013 | 9745 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • o rata de 2 kg
  • cca 200 gr orez
  • o ceapa
  • chorizo
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu carne de rata(Arroz de pato):

Rata se taie in bucati si se pune la fiert cu sare. Apoi se aleg oasele si pielea iar carnea se taie marunt. 

Orezul se fierbe in apa de la rata. Trebuie sa aiba o consistenta putin mai uscata ca cea a pilafului(pentru o cana de orez se pune 3 de apa).

Jumatate din chorizo se taie bucatele mici, iar cealalta jumatate se taie feliute si se amesteca cu ceapa taiata marunt si putin prajita si carnea.

Intr-o tava sa pune un strat din jumatate de orez, apoi carnea si restul de orez. Se distribuie deasupra feliile de chorizo si se da la cuptor cam jumatate de ora.

TIPS-URI

1

In loc de chorizo se poate folosi bacon.

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu carne de rata(Arroz de pato)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Rocsi 1

03.08.2013, 15:39

xana 1

03.08.2013, 18:00

Da Cristina, locuiesc in Coimbra. Eu fac reteta asta cat mai simpla si mai apropiata de originala, altfel nu-i place sotului intr-adevar e mai gustos cum spui tu
Rocsi

cristeena20 1

03.08.2013, 21:57

MA bucur sa te cunosc..eu locuiesc in Santarém. Uneori trec prin Coimbra..poate bem o cafea impreuna. Imi poti lasa nr tau de tel pe privat..Momentan sunt in Angola, dar cand vin putem combina

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ruladă de dovlecei cu cremă de brânză și șuncă - Aperitivul gustos de vară

ieri la 09:49

Tartă Caprese - Simplă, rapidă și gustoasă

pe 14.07 la 10:06

Ruladă de clătite cu Nutella și zmeură - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 12.07 la 08:02

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rata la cuptor, cu portocala si vin