Orez cu lapte cremos si sos de zmeura

de deliciousflavours in Dulciuri, 30 Iul 2012 | 7237 vizualizari

 

Sa aveti o saptamana racoroasa si frumoasa, pupici!

 

INGREDIENTE

  • 100 gr orez (cu bob rotund)
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 600 ml lapte
  • 1 lingurita pudra de vanilie sau ½ pastaie
  • 1 lingura zahar
  • 200 gr zmeura (proaspata sau congelata)
  • 2 linguri rase zahar brun
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu lapte cremos si sos de zmeura:

Clatim cu apa rece un vas cu fundul mai gros si punem laptele impreuna cu smantana pentru frisca la fiert. Daca folositi pastaia de vanilie, adaugati acum si semintele si pastaia, iar daca folositi pudra de vanilie adaugati-o cu 10 minute inainte de a fi fiert orezul. Spalam orezul in mai multe ape, il scurgem si-l adaugam la lapte. Lasam la foc mare pana cand incepe sa fiarba, dupa care micsoram focul si amestecand continuu fierbem pana orezul este moale, iar amestecul devine cremos. La mine a durat aproximativ 1 ora acest proces. Scoatem pastaia (daca asta ati folosit), adaugam zaharul si lasam pe foc pana mai da o data in clocot. Luam de pe foc si lasam sa se raceasca, timp in care vom pregati sosul de zmeura.

Punem zaharul la caramelizat, cand primeste o culoare brun-aurie adaugam 50 ml apa si lasam sa fiarba pana se evapora apa. Adaugam zmeura si lasam la foc mic 5-7 minute pana se ingroasa putin.

Orezul racit il portionam in cupe mai mici, iar deasupra punem sosul de zmeura.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu lapte cremos si sos de zmeura" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Orez cu lapte la Multicooker