Orez prajit cu 5 arome

de Mitinita in Porc, 31 Ian 2014 | 9998 vizualizari

 

Astazi este Anul Nou Chinezesc si va urez Gong Hey Fat Choy, in cantoneza, ca in mandarina nu stiu.
Si vin cu o reteta simpla, pe care orice iubitor de mancare chinezeasca ar trebui sa stie sa o prepare.

 

INGREDIENTE

  • 2 cani de orez alb gatit la aburi cu o zi inainte
  • 1 ou
  • 1 ceapa mica
  • 1 morcov mic
  • 100 gr friptura de porc
  • 1 lingurita sos de soia light
  • 1/2 lingurita sos de soia dark
  • 1/2 lingurita 5 arome chinezesti
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez prajit cu 5 arome:

Punem  un wok pe foc. Intr-un bol,batem oul,iar cand s-a infierbantat wok-ul ,punem oul batut inauntru si facem o omleta. Cand s-a facut o scoatem pe o farfurie si o lasam sa se raceasca. O taiem in bucati.

Taiem ceapa si morcovul in cubulete,la fel procedam si cu friptura.

Punem din nou wok-ul pe foc,adaugam putin ulei si calim ceapa si morcovul. Adaugam bucatile de friptura de porc.

Amestecam si adaugam orezul. Il calim cateva minute,pana se incalzeste,apoi adaugam sosurile de soia si condimentul 5 arome.Punem si bucatile de ou si amestecam.

Se serveste cald.

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez prajit cu 5 arome" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

ieri la 07:16

Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 29.09 la 10:26

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]