Inspiratia mea a fost Motan la Oale, http://www.bucataras.ro/retete/ostropel-de-pui-32462.html
O mancare delicioasa - multumesc frumos!
Pulpele se curata, apoi se spala bine si se usuca. Le-am taiat in doua pentru ca erau destul de mari. Se condimenteaza. Se pune ulei intr-o cratita si se incinge. Se adauga pulpele si se prajesc bine pe ambele parti.
Cand sunt prajite, se adauga vinul si se lasa la innabusit sub un capac, aproximativ 10 minute.
Intre timp se spala si taie marunt ceapa, usturoiul, morcovul, telina si ardeiul.
Dupa 10 minute se scot pulpele din cratita si se tin la cald. In cratita se adauga ceapa, morcovul, ardeiul si telina si se calesc. Se amesteca bine sa se inmoaie. Apoi se adauga pasta de tomate, cimbrul, piper, sare si foile de dafin.
Se lasa sa dea un clocot si apoi se pun si pulpele, se adauga apa calda cat sa le acopere si se fierbe 15-20 minute. Se scot foile de dafin.
Apoi se adauga usturoiul tocat sa dea un clocot. Se gusta de sare si se mai adauga daca e cazul. Apoi am pus cratita la cuptor pentru 10 minute.
Am servit-o cu garnitura de orez. Se poate orna cu patrunjel verde tocat.
Pofta Buna!
1
Se poate servi cu piure de cartori, cartofi natur sau mamliguta.
2
E bine ca apa care se adauga sa fie calda, ca sa nu se opreasca mancarea din fiert.