Oua rosii (si nu numai) de Paste

de Ghinnni in Aperitive / Garnituri, 2 Apr 2010 | 5031 vizualizari

 

Prima incercare a fost deosebita...atat de deosebita incat va exista o continuare..sambata...pentru ca mai mult de jumatate din ouale disponibile au fost "jertfite" in numele cercetarii...

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 4 pliculete vopsea (rosu, galben, verde)
  • 10 lingurite cu otet
  • 2 lingurite cu sare de bucatarie
  • cateva fire de patrunjel
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua rosii (si nu numai) de Paste:

...am spalat ouale, apoi le-am pus la fiert (in apa cu sare si otet) pentru aproximativ 15 minute... ...intre timp am pregatit culoarea: intr-o oala am pus 700 ml de apa, pliculetul cu vopsea (7gr) si 2 linguri cu otet...amestecam si punem la fiert pentru a dizolva vopseaua... ...cand ouale s-au fiert...le-am bagat in ciorap, am asezat o frunza de patrunjel pe fiecare ou, am legat ciorapul si am scufundat ouale in culoare...in momentul in care am ajuns la nunata dorita...am scos ouale si le-am pus la uscat (aproximativ 10 minute)...dupa ce s-au uscat... am scos ciorapul si foaia de patrunjel si am dat luciu cu ulei! Voila!

Daca ti-a placut reteta noastra "Oua rosii (si nu numai) de Paste" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

3137 puncte

Rocsi

1480 puncte

MotanLaOale

1083 puncte

mirela0911

1000 puncte

mena29

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
DROB CU MASLINE