Ouă umplute "fashion"

de simonacallas in Aperitive / Garnituri, 27 Feb 2014 | 15812 vizualizari

 

Noi le spunem „ouă umplute”. Anglofonii le numesc „deviled eggs”, din cauza condimentelor picante folosite. Oricum, e un aperitiv de mare efect la mesele festive (şi nu numai).

 

INGREDIENTE

  • 12 ouă
  • 1 sfeclă roşie (de mărime potrivită)
  • 1 ceapă
  • 1 ceaşcă oţet
  • 4 linguri maioneză
  • 1-2 linguri muştar
  • 1 lingură zahăr
  • un praf de sare
  • piper, chilli (după gust)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ouă umplute "fashion":

Ouăle se fierb tari şi se curăţă de coajă.

Sfecla curăţată şi dată pe răzătoarea fină, se pune la fiert într-un vas cu oţetul, o lingură sare, o lingură de zahăr şi o cană de apă. După câteva clocote se ia vasul de pe foc şi se adaugă ceapa tăiată julien. Se lasă să se mai răcească şi, când lichidul e călduţ, se strecoară, se pune într-un vas cu capac şi se adaugă ouăle. Ouăle trebuie să fie acoperite total, ca să se coloreze frumos şi uniform. Se închide vasul etanş şi se ţine la frigider câteva ore (eu le-am lăsat până a doua zi).

Se scot ouăle din lichid, se şterg cu un prosop de hârtie şi se taie în jumătăţi. Din gălbenuşuri, maioneză, muştar, sare şi piper se face o cremă fină cu care se umplu ouăle. Eu am adăugat şi 2 linguri pate de ficat în cremă, dar nu e obligatoriu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ouă umplute "fashion"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

simonacallas 1

17.04.2014, 05:55

Prima fraza din modul de preparare este: "Ouăle se fierb tari şi se curăţă de coajă." Deci, asta e primul lucru care se face. Eu cred ca am explicat destul de clar

Sylvia 1

17.04.2014, 09:33

super ideea o sa o pun in practica si eu

simonacallas 1

18.04.2014, 16:09

Multumesc mult, Sylvia. Aprecierea ta ma onoreaza

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura răsturnată cu mere și nuci pecan - Deliciul care te va cuceri prin gust și textură

ieri la 08:35

Mini ștrudele cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 13.10 la 08:11

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]