Paella de pui

de cristeena20 in Pui, 23 Iun 2014 | 14415 vizualizari

 

Nu e tocmai reteta originala de paella, dar e un fel de...A iesit mai cremos orezul, sincer mai dupa gustul meu.

 

INGREDIENTE

  • 1/2 pui
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • 1/2 ardei rosu
  • 1 cana de mazare
  • 3 catei de usturoi
  • 2 linguri pasta de legume, 1 cub knorr
  • ulei de masline
  • sare, piper, praf de usturoi, 2 pahare de vin alb
  • sofran
  • pasta de ardei , pasta de rosii, chilli
  • 6 pumni de orez
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paella de pui:

- Eu am avut pui de casa, ceea ce insemana mult mai mult timp de fierbere. Am portionat puiul si bucati potrivite si le-am marinat cu sare, piper, pasta de ardei rosu, praf de usturoi si vin alb. Am lasat la frigider cu op seara inainte.

- Tocam marunt ceapa si o punem la clait cu ulei d emasline si o foaie de dafin. Apoi adaugam usturoiul pisat si pasta de ardei (doar putin ) Eu am avut pasta de legume facuta de mine si am aduagat cca 2 linguri. adaugam bucatile de carne si le pajim pe toate partile apoi adaugam vin alb si putina apa fierbinte. Punem sare, piper dupa gust si un cub knorr de pui.Acoperim si lasam sa fiarba pana ce carnea devine moale si se desprinde de pe os. Eu avand pui de casa a trebuit sa fierb mai mult, dar a meritat, deoarece gustul unui pui de casa e incomparabil.

- Cand e aproape fiert adaugam morcovii taiati rondele, ardeiul taiat cubulete si mazarea.Adaugam si un chilli tocat fin. Acoperim din nou si lasam la foc domol pana legumele sunt fierte. 

- Adaugam apa fierbinte daca e nevoie, Ideea e sa fie mereu sos care sa treaca peste carne. Adaugam orezul si lasam sa fiarba acoperit la foc mic. Amestecam doar din cand in cand si adaugam sofran dupa gust. Cand orezule aproape fiert stingem si lasma asa acoperit sa se mai umfle.

- Servim cu vin verde sau rosu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paella de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pui picant cu orez basmatti