Paine de casa

de babi5 in Piine, 17 Iun 2014 | 4368 vizualizari

 

Am un surplus de fainab si ca sa nu se invecheasca m-am apucat sa fac paine. A iesit o painica atat de buna, mereu imi aminteste de anii copilariei cand faceam paine la 13 ani in test (tava rotunda cu picioare) si atat o framantam ca atunci cand trebuia sa o scot din cuptor abia o scoteam cat crestea de bine. O bunatate painica noastra cea de toate zilele da-ne-o noua Doamne in fiecare zi. Amin!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg . de faina
  • 1 cub drojdie proaspata
  • 1 lingura sare
  • 350 ml apa calda
  • 50 ml ulei
  • 1 lingura zahar
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine de casa:

Am pus faina intr-un castron, am adaugat sarea, zaharul si drojdia proaspata si am facut o maia cu apa calda pe care am acoperit-o si am lasat-o sa creasca 10 minute. Apoi se framanta bine adaugand dupa caz apa, daca mai este  necesar ( depinde de faina) Catre final se adauga uleiul, se mai framanta putin (este bine framantat cand mainile raman curate) Se acopera si se lasa sa creasca la un loc mai cald (sa nu stea in curent este important)

Apoi am pregatit doua tavi de chec, le-am uns. Dupa ce aluatul a crescut bine se imparte in doua, se modeleaza si se aseaza in tavile de chec, lasand inca 10 minute sa creasca. Apoi introducem tavile in cuptorul incins din timp la 180 grade si lasam pentru cca 1 ora. Cand painica este bine rumenita o scoatem si cu o oensula de silicon o udam cu putina apa (sa se  inmoaie coaja)

Sa va fie de folos.

TIPS-URI

1

Nu pot sa zic altceva decat ca-i multumesc la Dumnezeu pentru fiecare bucatica pe care ne-o da la masa

2

Este o painica buna si satioasa si tine si mult mai mult decat cea din comert.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Paine alba facuta la masina de paine