Paine elvetiana

de RuxyRux in Piine, 18 Noi 2010 | 6809 vizualizari

 

O painica cu coaja lucioasa si un miez moale excelent!

 

INGREDIENTE

  • 350 gr faina
  • 1 lingurita sare
  • 20 gr drojdie proaspata( sau un pliculet drojdie uscata)
  • 150 ml smantana
  • 1 ou batut usor
  • 50 gr unt moale la temp camerei  
  • Glazura:
  • un galbenus si o lingura de apa  
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine elvetiana:

1.Cerneti faina si sarea intr-un vas mare si faceti o gropita in mijloc. Amestecati drojdia si apa calduta intr-un vas.

2. Incalziti putin smantana intr-un vas mic pana ajunge la temperatura corpului( 36-38  grade) Adaugati amestecul de drojdie si amestecati impreuna.

3. Adaugati amestecul de drojdie si oul in mijlocul fainii si amestecati treptat pana obtineti un aluat. Incorporati acum si untul moale

4.Rasturnati pe o suprafata cu faina si framantati 5 minute. Aluatul devine elastic si neted. Asezati alatul intr-un vas uns cu unt si lasati-l o ora pana isi dubleaza volumul la crescut acoperit cu o folie unsa cu ulei sau unt.

5. Rasturnati alatul pe o sprafata cu faina si dati forma dorita painicii. Puneti painica intr-o forma de cozonac( chec). Mai lasati 40- 60 minute la crescut.

Ungeti deasupra cu galbenusul amestecat cu lingura de apa.Incingeti cuptorul la 190 grade si coaceti painica 30-35 de minute. E divina painica si miroase ametitor!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine elvetiana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

RuxyRux 1

20.11.2010, 16:50

Sigur o sa le placa....are un gust foarte bun

Bucataras Medi 1

21.11.2010, 09:40

ce frumos arata zici ca este cozonac......la favorite cu ea...............

RuxyRux 1

21.11.2010, 09:44

medioto

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Negresa cu oreo

de Rocsi 9

ieri la 20:26

Reteta de mucenici moldovenesti - Pufosi si buni

de laura_n 7

ieri la 11:51

Plăcintă cu brânză, ceapă verde și mărar - Rapidă și delicioasă

ieri la 10:32

Baclava de casă - Rețeta delicioasă pentru iubitorii deserturilor orientale

pe 21.02 la 14:01

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine de casa cu malai