Paine in vas roman

de alinutzika in Piine, 12 Dec 2011 | 6416 vizualizari

 

Are gustul painii pe vatra.....

 

INGREDIENTE

  • 200 ml apa calda
  • 130 ml lapte caldut
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita rasa sare
  • 1/2 lingurita rasa zahar
  • 1 lingura lapte praf (optional)
  • 25 g drojdie proaspata
  • 605 g faina
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine in vas roman:

Ingredientele de mai sus se pun in ordinea scrisa in cuva masinii si se selecteaza programul pentru aluat cu drojdie (la mine e programul 11). Daca nu aveti masina de paine, framantati cu mana.

Se intinde aluatul dospit pe masa infainata, se da forma dorita si se pune in vasul de lut, tinut in apa rece inainte.

Se  lasa aproximativ 15-20 de minute sa mai dospeasca, apoi se da la cuptor, la 180 de grade, fara capac,  pana e gata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine in vas roman" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Șnițele crocante din dovlecei - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 09:18

Muschiulet de porc cu gnocchi si mazare

de Rocsi 9

pe 16.07 la 21:02

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine rotunda impletita