Paine intermediara cu seminte

de Sim0na in Piine, 30 Mar 2012 | 4916 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 375 g făină intermediară
  • 375 g făină neagră
  • 400 ml apă
  • 25 g drojdie proaspătă
  • 1 lingură rasă sare
  • 7 linguri ulei măsline
  • 1 linguriţă oţet
  • ulei de măsline ptr uns tava
  • seminţe de susan
  • seminţe de mac
  • seminţe de floarea soarelui
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine intermediara cu seminte:

Am amestecat făina neagră, cu cea intermediară şi cu seminţele. Am adăugat sarea. Am început să incorporez apa călduţă. Am adăugat drojdia dizolvată în apa călduţă.. şi am amestecat bine.. Am frământat aluatul începând să adaug câte o lingură de ulei de măsline.. rând pe rând până au fost toate cele 7 linguri încorporate. Am frământat bine-bine timp de cca 10 minute. Am acoperit vasul cu folie şi am lăsat la crescut 40 minute.

Cand aluatul şi-a dublat volumul, l-am înpărţit în 3 bucăţi, pe care le-am modelat în şnururi, împletindu-le în 3. Am pus pâinica în tava tapetată cu hârtie de copt şi unsă cu ulei de măsline, şi am lăsat să crească 20 minute. Dupa ce pâinea a crescut frumos, am udat cu o pensulă pâine cu apă si am presărat făină deasupra. Am dat-o la cuptor 30 minute la 220 grade, în cuptorul preîncălzit.

Când s-a rumenit frumos, am scos pâinica şi am învelit-o într-un prosop curat.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine intermediara cu seminte" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciulama din piept de pui, cu ciupercuțe și smântână - Gustoasă si rapidă

de RODIMUR 8

pe 02.06 la 15:33

Pate cremos de ton - Rețeta super rapidă și gustoasă

pe 02.06 la 12:01

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine cu seminte de susan si in