Painici Laugenbrot

de Bunica in Piine, 12 Iun 2013 | 4735 vizualizari

 

Le-am vazut postate de Timea si de Gabi. Nu m-am indoit nicio clipa de bunatatea lor,dar cand le-am gustat.................Am mancat 3 painici.

 

INGREDIENTE

  • 500 g. faina
  • 1 cub drojdie proaspata sau un plic drojdie uscata
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingurita sare
  • 4-5 linguri ulei
  • 250-270 ml. apa calduta
  • Solutia de oparit
  • 2 l. apa
  • 10 lingurite bicarbonat de sodiu
  • sare mare-eu am pus o lingurita
Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painici Laugenbrot:

Pregatim aluatul framantand toate ingredientele sau putem sa le punem in masina de paine-program faramantare.

Lasam circa o jumatate de ora la dospit.

Dupa dospire formam un sul mai gros si taiem 15-16 bucati .Eu le-am taiat de grosimea a doua degete.

Intr-o cratita punem la fiert apa,bicarbonatul si sarea.

Cand incepe sa clocoteasca punem bucatile de aluat si le lasam pret de 30 secunde.

Se scot cu o paleta cu gauri,le asezam in tava de copt tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incins pentru20-25 de minute.

Sa fie frumos rumenite.

TIPS-URI

1

Dupa ce le-am scos de la oparit se pot presara cu seminte de susan sau de mac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Painici Laugenbrot" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (42)

bucatarie_marocana 1

17.06.2013, 23:48

arata delicios

Bunica 1

18.06.2013, 00:10

Valclaudia 1

02.07.2013, 23:32

pot sa-mi pun o dorinta? Vreau paine de-asta, maine, la pachet!
Dar le fac si eu ca prea m-ati facut curioasa!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Paine facuta in casa