Painici Laugenbrot

de Bunica in Piine, 12 Iun 2013 | 4609 vizualizari

 

Le-am vazut postate de Timea si de Gabi. Nu m-am indoit nicio clipa de bunatatea lor,dar cand le-am gustat.................Am mancat 3 painici.

 

INGREDIENTE

  • 500 g. faina
  • 1 cub drojdie proaspata sau un plic drojdie uscata
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingurita sare
  • 4-5 linguri ulei
  • 250-270 ml. apa calduta
  • Solutia de oparit
  • 2 l. apa
  • 10 lingurite bicarbonat de sodiu
  • sare mare-eu am pus o lingurita
Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painici Laugenbrot:

Pregatim aluatul framantand toate ingredientele sau putem sa le punem in masina de paine-program faramantare.

Lasam circa o jumatate de ora la dospit.

Dupa dospire formam un sul mai gros si taiem 15-16 bucati .Eu le-am taiat de grosimea a doua degete.

Intr-o cratita punem la fiert apa,bicarbonatul si sarea.

Cand incepe sa clocoteasca punem bucatile de aluat si le lasam pret de 30 secunde.

Se scot cu o paleta cu gauri,le asezam in tava de copt tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incins pentru20-25 de minute.

Sa fie frumos rumenite.

TIPS-URI

1

Dupa ce le-am scos de la oparit se pot presara cu seminte de susan sau de mac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Painici Laugenbrot" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (42)

bucatarie_marocana 1

17.06.2013, 23:48

arata delicios

Bunica 1

18.06.2013, 00:10

Valclaudia 1

02.07.2013, 23:32

pot sa-mi pun o dorinta? Vreau paine de-asta, maine, la pachet!
Dar le fac si eu ca prea m-ati facut curioasa!

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Paine pufoasa