Papricas de pui in vasul Zepter

de Lorra in Pui, 30 Iun 2013 | 7054 vizualizari

 

Si daca am experimentat felul I, in vasul minune :) am pregatit si o bunatate de mancarica plina de savoare si gust bun.
Cum era de asteptat, totul a iesit perfect, carnita si legumele au acel "ceva" ce nu intalnesti la mancarurile pregatite in oalele traditionale.

 

INGREDIENTE

  • pieptul, pulpele si aripile de la pui
  • 2 legaturi de ceapa verde
  • 2 ardei grasi
  • 3 catei de usturoi
  • 2 linguri bulion
  • 2 oua
  • 3 linguri faina
  • 2 foi de dafin, piper, cimbru
  • patrunjel verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papricas de pui in vasul Zepter:

Am folosit de la un pui aripile, pulpele si pieptul pe care le-am dezosat.

Se pune vasul Zepter pe foc cu o picatura de ulei si asteptam sa se incinga bine pana la jumatatea zonei de culoare verde. Cand vasul s-a incins, se pune carnea de pui taiata cubulete (mai putin aripile care raman intregi) si se lasa pe foc, cu capacul pus sa fiarba in suc propriu, cateva minute, pana incepe sa iasa abur. Apoi, se adauga ceapa si ardeiul tocate.

Cand toate au fiert, se pune bulionul dizolvat cu 2 linguri de apa si condimentezi cu sare, piper, cimbru si foile de dafin.

Intre timp se fac galustele din ouale batute si amestecate cu faina in ploaie, si un praf de sare. Aluatul nu trebuie sa fie prea gros fiindca vor iesi tari.

Se da vasul jos de pe foc si cu ajutorul unei linguri, se adauga galustele.

Se pune iar pe foc pana ce acul ajunge iar in zona verde.

La final se adauga usturoiul si patrunjelul tocate marunt, se da vasul de pe foc si se tine in continuare acoperit.

Am folosit foarte putin ulei, doar doua linguri de apa cand am dizolvat bulionul si nu am folosit hota din bucatarie fiindca totul s-a preparat cu capacul pus fara a evapora abur/miros.

Cu toate ca acestui fel de mancare ii trebuie sos, si la un vas clasic s-ar fi facut cu apa din belsug, cu vasul Zepter nu a fost nevoie fiindca totul s-a preparat in suc propriu.

Ce a rezultat ? Un deliciu !

Daca ti-a placut reteta noastra "Papricas de pui in vasul Zepter" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pui Shanghai preparat in vas Zepter