Pariziene cu dovleac

de - Andreea - in Dulciuri, 17 Oct 2015 | 8869 vizualizari

 

Un aluat extrem de pufos ... dovleac dulce ... de mirosul imbietor ce venea din cuptor nici nu va mai spun ;) ...

 

INGREDIENTE

Pentru aluat :

  • 600 gr faina alba tip '00'
  • 250 ml lapte
  • 1 cub drojdie proaspata
  • 3 linguri cu unt
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri zahar
  • 1 ou
  • sare

Pentru umplutura :

  • 500 gr dovleac curatat
  • 3 linguri zahar
  • 3 biscuiti simpli
  • 4 linguri ulei

In plus :

  • zahar pudra
  • 1 ou
  • 2 linguri lapte
Portii: 14
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pariziene cu dovleac:

Din cantitatile de mai sus mi-au iesit 14 bucati pariziene . 

Incepem prin a prepara aluatul : 

Incalzim laptele impreuna cu zaharul . Laptele trebuie sa fie caldut NU fierbinte. 

Punem faina intr-un bol. Adaugam oul , sarea, drojdia maruntita, untul (  la temperatura camerei) si adaugam putin cate putin laptele. Incepem sa framantam , iar pe parcurs adaugam si uleiul .

Daca aluatul este prea moale mai adaugati faina,daca este prea tare mai adaugati putin lapte cald . 

Framantam pana obtinem un aluat elastic si nelipicios si il lasam la dospit, acoperit, la loc cald . 

Intre timp taiem dovleacul cuburi mici sau il dam prin razatoare. 

Punem o tigaie la foc potrivit . Punem uleiul, dovleacul si zaharul . Dupa cateva minute adaugam biscuitii macinati . Lasam dovleacul la calit la foc potrivit pana ce se evapora intreaga zeama iar dovleacul este moale . Lasam sa se raceasca . 

Cand aluatul a dospit , il mai framantam putin , apoi il impartim in 14 bile . 

Luam o bila de aluat, o intindem cu sucitorul in forma ovala. O taiem fasii doar pe una din parti ( vezi foto) .

Punem pe mijloc , cu o lingura, din compozitia de dovleac, acoperim prima oara cu partea netaiata de aluat , apoi cu fasiile taiate ( vezi foto) .

Procedam astfel cu restul de aluat si compozitie . 

Asezam parizienele intr-o tava tapetata cu hartie de copt si lasam sa ma dospeasca inca o jumatate de ora . 

Incalzim cuptorul la 180 grade. Inainte de a pune tava la cuptor, ungem parizienele cu ou si lapte . 

Punem tava la cuptor si lasam pana ce parizienele se rumenesc usor la suprafata . 

Se scoate tava din cuptor,se lasa sa se raceasca putin si se pudreaza cu zahar pudra ( optional).

Pofta buna ! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pariziene cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

ieri la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pariziene cu dovleac