Pasca poloneza in 2 culori

de oanapl in Prajituri, 11 Mai 2025 | 564 vizualizari

 

De Paște am pregătit această pască. Este delicioasă și foarte ușor de pregătit și v-o recomand cu drag. eu m-am inspirat de la Alex Cirtu, căruia îi mulțumesc pentru rețetă.

 

INGREDIENTE

-Pentru compozița albă:
  • 400 g brânză de vaci, scursă
  • 100 g mascarpone
  • 80 g zahăr pudră cu aromă de vanilie
  • 3 ouă
  • 100 g unt la temp camerei (moale)
  • 1 lingură esență de rom
  • 1 lingură esență de portocală
  • sare
  • 80 g griş
  • 50 g ciocolată neagră 57%-65% (bănuți/tocată)
  • -Pentru compoziția neagră:
  • 150 g unt la temp camerei (moale)
  • 140 g zahăr pudră cu aromă de vanilie
  • 1 lingură esență de vanilie
  • 3 ouă
  • 300 ml smântână de gătit 32%
  • 75 g cacao
  • 300 g făină
  • 15 g praf de copt
  • ½ linguriță sare
  • 20g merișoare
  • 150 ml lapte
  • -pentru glazură:
  • 100 g ciocolată neagră (50% cacao)
  • 100 ml smântână pentru frișcă
Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca poloneza in 2 culori:

Se mixează (cu un mixer vertical) brânza cu ouăle, crema mascarpone, untul moale, zahăr pudră cu aromă de vanilie, esențele și grisul. La final se adaugă bănuții de ciocolată și se omogenizeaza totul bine.

Pentru blat, se adaugă untul la temperatura camerei în bolul mixerului, sare și zahărul pudră și se mixează până când devine cremos. Se adaugă ouăle pe rând și se mixează după fiecare. Se adaugă cacao și se mixează bine apoi se adaugă smântâna de gătit și se omogenizează. La final se adaugă făina cernută cu praful de copt și se omogenizează compoziția. Se adaugă merișoarele și se amestecă ușor.

Se tapetează fundul tăvii (26cm) cu hârtie de copt, se ung pereții tăvii cu unt. Se toarnă 1/2 din crema de ciocolată și se nivelează bine, se toarnă toată crema de brânză și se nivelează, apoi se toarnă restul cremei de ciocolată. Se introduce tava în cuptorul preîncălzit la 160 de grade C, pentru o oră.
Se scoate din cuptor și se lasă în tavă, până când se răcește complet.
Se încălzesc 100g smântână pentru frișcă până aproape de punctul de fierbere. Se oprește focul și se adaugă 100g ciocolată neagră tăiată bucățele mici și se amestecă bine. Se lasă să se răcească complet, se pune într-un poș și se toarnă pe marginile tortului lăsând să curgă ușor, iar restul se toarnă peste tort și se întinde ușor. Se lasă la frigider câteva ore pentru a se întari ciocolata.
Se lasă la rece măcar 2 ore și apoi se servește.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca poloneza in 2 culori" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pasca poloneza in 2 culori

de oanapl 8

ieri la 14:02

Bomboane cu nucă de cocos și zmeură - Desert super rapid și delicios

pe 09.05 la 09:58

Clătite spaghete cu ciocolată și fructe - Desertul rapid și ingenios care te va cuceri

pe 09.05 la 09:43

Tocăniță cu carne de porc - Gust și savoare într-o rețetă simplă

pe 09.05 la 09:26

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post