Pasta de gogosari

de simona72 in Conserve, 12 Sep 2013 | 9357 vizualizari

 

Este conserva care o fac in fiecare toamna pt mancaruri...nu-mi lipseste niciodata...reteta o am de la mama, se face foarte repede si este buna la orice mancarica. Eu o folosesc foarte des la ciorbe si mancaruri scazute gen tocanite.

 

INGREDIENTE

  • 3 kg gogosari
  • 3-4 linguri sare
  • 100 ml ulei de masline
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasta de gogosari:

Gogosarii se spala, se curata de cotoare si se dau prin robotul de bucatarie sau masina de tocat. Intr-o cratita incapatoare se pune uleiul la incins si se adauga gogosarii trecuti prin robot. Se lasa la fiert pana scade zeama care au lasat-o si se mai ingroasa. In aproximativ 40-50 minute este gata. Se adauga sarea, pasta trebuie sa fie putin sarata, dar nu foarte tare. Puneti in borcane sterilizate, pe care le tineti la cald, acoperite cu o patura pana a doua zi. Se pun borcanele in camara si se consuma in timpul iernii si nu numai... 

TIPS-URI

1

avand in vedere ca pasta este destul de zemoasa la inceput nu este necesar sa amestecati f des, doar spre final sa fiti atenti

2

nu am folosit niciodata conservant, doar putina sare in plus si a stat peste iarna fara probleme

3

neaparat borcanele sterilizate

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta de gogosari" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Rocsi 1

12.09.2013, 20:22

Anul acesta nu am faut, dar imi place mult!

Corinuta 1

12.09.2013, 21:35

Panacris 1

15.10.2016, 20:43

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pasta de gogosari by Rocsi