Pasta de gogosari, telina si ardei iute

de Ina in Conserve, 20 Oct 2012 | 20089 vizualizari

 

Pentru cei carora le plac mancarurile usor picante.

 

INGREDIENTE

  • cca 30 gogosari
  • 5 ardei iuti , rosii
  • 1 telina potrivita ca marime
  • 500 ml suc de rosii
  • 100 gr zahar
  • 1 lingura sare de mare
  • o lingurita rasa de piper macinat
  • 4 foi de dafin
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasta de gogosari, telina si ardei iute:

Am curatat gogosarii, i-am spalat si i-am tocat marunt la robot. Am procedat la fel cu telina si ardeiul iute. 

Am pus cele 3 compozitii  la foc mic, intr-o oala incapatoare . Am adaugat zaharul,  sarea, piperul si foile de dafin. Dupa cateva clocote am turnat si sucul de rosii. 

Am lasat totul sa fiarba , mestecand din cand in cand ca sa nu se lipeasca pasta de oala,  pana cand compozitia a scazut aproape la jumatate din cantitatea pusa la foc. 

Pasta de gogosari am turnat-o fierbinte in borcane spalate si uscate ( incinse, chiar )  in cuptorul cu microunde. Am capsat si am acoperit borcanele cu 2-3 prosoape groase, pana ce acestea s-au racit . 

Se pastreaza in camara sau beci si se consuma la diverse mancaruri ( sau se papa cu lingura, ca e tare gustoasa! ). 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta de gogosari, telina si ardei iute" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Denissa 1

21.10.2012, 06:09

SUPER BUNA

Ina 1

21.10.2012, 08:06

Va multumesc!
Mamaie

babi5 1

03.09.2013, 18:56

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pasta de gogosari