Pasta de vinete coapte cu paine prajita

de laylalala in Aperitive / Garnituri, 6 Iul 2010 | 7025 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete
  • 200 gr iaurt
  • Zeama de la ½ lamaie
  • 3 catei de usturoi
  • 1 ceapa, tocata
  • 1 lingurita frunze de coriandru proaspat, tocate
  • sare de mare , dupa gust
  • ulei de masline cu aroma de lamiae
  • felii de paine
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasta de vinete coapte cu paine prajita:

Incalzeste cuptorul la 200°C. Pune vintele la copt 50-60 minute pana cand s-au inmuiat apoi scoate-le, decojeste-le si lasa-le sa se raceasca complet.

Adauga in blender vinetele racite, iaurtul, zeama de lamaie, 2 catei de usturoi, ceapa, frunzele de coriandru si sare de mare, dupa gust.Paseaza totul pana la omogenizare, adaugand cateva linguri de ulei de masline pana se ajunge la consistenta dorita.Pasta obtinuta se pune in bol si se stropeste cu putin ulei de masline apoi se da la rece cel putin 1 ora.

Feliile de paine se freaca cu catelul de usturoi ramas, se stropesc cu putin ulei de masline si se dau la copt 10 minute, pana cand au devenit crocante si au inceput sa se rumeneasca.

Pasta de vinete racita se serveste alaturi de paine prajita cu usturoi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta de vinete coapte cu paine prajita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Portokalopita, placinta greceasca cu iaurt si portocale

de Rocsi 9

ieri la 20:48

Chec pufos cu cacao - Rețeta simplă și economică

pe 31.01 la 16:37

Bougatsa - Delicioasa plăcintă grecească cu cremă de griș

pe 31.01 la 15:01

Quesadilla cu pui și legume la tigaie - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 31.01 la 09:13

Budincă de paste cu iaurt - Savoare maximă într-o rețetă simplă

pe 30.01 la 10:50

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Saratele din iaurt cu feta si oregano