Paste cu pui si ciuperci in sos de smantana

de mirela0911 in Fusilli, 16 Mai 2021 | 6973 vizualizari

 

Ne plac mult pastele in orice fel de combinatie!

 

INGREDIENTE

  • 500 g paste fainoase (orice forma)
  • 1 piept de pui fara os
  • 500 g ciuperci champignon
  • 1 ceapa alba
  • 50 ml ulei de masline
  • sare, piper dupa gust
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lgt boia dulce
  • 300 ml smantana pt gatit
  • cascaval
  • patrunjel verde
  • fulgi chilli
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu pui si ciuperci in sos de smantana:

Se pun pastele la fiert conform instructiunilor de pe ambalaj.

Se taie pieptul de pui in cubulete mici si se pune la calit in uleiul de masline incins. Se amesteca si se intorc pe toate partile pana isi schimba culoarea.

Ciupercile se curata, se spala si se taie felii apoi se pun peste carne, dupa ce aceasta s-a albit. Se amesteca si se lasa sa se caleasca impreuna. Se curata ceapa, se taie marunt si se adauga si ea. Se amesteca bine si se lasa 5 minute impreuna. 

Se adauga boiaua, se amesteca si se toarna smantana. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Se lasa sa fiarba impreuna. Se pune usturoiul pisat apoi se adauga pastele scurse de apa. Se amesteca totul bine, eventual daca mai este nevoie de sos, se poate adauga un polonic din apa in care au fiert pastele. Se mai lasa putin pe foc, amestecand din cand in cand dupa care se pot servi, asezonate cu cascaval ras, putin patrunjel verde si fulgi de chilli.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu pui si ciuperci in sos de smantana" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Fusilli cu pui si ciuperci