Pastrav la tigaie cu lamaie si menta

de FlaviaD in Pastrav, 7 Sep 2013 | 4576 vizualizari

 

Ma gandeam de ceva vreme la un pastrav la gratar, insa inspiratia de moment a batut planul facut de-acasa cum se spune, asa ca am ajuns sa gatesc pastravul la tigaie. A fost foarte usor de realizat si rezultatul a fost frumos, racoros si apetisant zicem noi.

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati de pastrav
  • 4 rosii
  • 1 lamaie
  • ulei de susan
  • condimente (sare, piper alb, busuioc)
  • frunze proaspete de menta
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastrav la tigaie cu lamaie si menta:

Am uns tigaia in care urma sa pregatesc pastravul cu putin ulei de susan, cat sa acopere bine tot fundul tigaii, dar pestele sa nu balteasca in ulei. Pestele l-am condimentat cu sare, piper alb si busuioc pe interior si l-am umplut cu cateva felii de lamaie si frunze proaspete de menta, apoi l-am asezat in tigaie.

Am taiat cubulete cateva rosii coapte bine si le-am asezat in tigaie peste peste si pe langa el. Am mai tras un praf de condimente si am adaugat un pahar de apa.

Am lasat la foc mic cu un capac deasupra – atentie ca apa din tigaie sa nu se evapore de tot – pestele s-a facut mai mult la aburi si a iesit foarte aromat.

Am servit alaturi de  ardei capia si felii proaspete de lamaie si "Salata de vara cu patrunjel" - reteta pe care o gasiti atat pe www.gatituleojoaca.net, cat si aici.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrav la tigaie cu lamaie si menta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

FlaviaD 1

08.09.2013, 15:23

Multumesc tuturor si pofta buna care sunteti la masa

bianca92 1

13.09.2013, 17:44

arata asa de bine...parca ii si simt mirosul. Ce-o pofta mi s-a facut!

ogeo 1

14.01.2014, 11:28

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pastrav prajit