Ceapa se toaca marunt si se pune intr-o tigaie cu apa si ulei ( sau doar cu ulei-daca nu vreti dietetic). Se caleste si apoi se adauga apa (daca trebuie) si se fierbe 20 minute. Se adauga ficatul ,curatat de pielite si se fierbe, pana este facut. Se condimenteaza cu sare, piper, cimbru,nucsoara .Lasati sa se evapore apa (puteti mari flacara) si adaugati 25 g unt, sau ulei, sau ulei cocos (fara gust si miros) .Eu am folosit ulei de cocos pentru rumenire .Caliti putin ficateii cu ceapa, dupa care lasati la racit.
Se pun in blender, se fac pasta , apoi se adauga untul in doua transe si se continua pasarea. Va rezulta un pate fin, care trebuie tinut la frigider 1-2 ore. Cine doreste , poate topi putin unt si sa-l toarne peste pate, pentru a rezista mai mult.
Eu prefer pateul moale,la temperatura camerei,de aceea nici nu a rezistat mult (m-am si servit).