La cererea sotului, am facut aceasta friptura la cratita. S-a facut relativ, repede si am savurat pe indelete carnita frageda, branzica framantata si mamaliga nelipsita de la aceasta mancare.
Pentru Reteta de tochitura de porc la cratita, cu mamaliga si cas framantat, am avut nevoie de urmatoarele ingrediente principale: pulpa porc, piept de porc, un buturel, ficat de porc si carbati de porc.
Iata cum se prepara Reteta de tochitura de porc la cratita, cu mamaliga si cas framantat
Am spalat carnea, am uscat-o usor cu prosoape de hartie, am taiat-o bucati.
Am pus mai intai in uleiul fierbinte, pieptul de porc si carnea de pe buturel. Dupa ce s-au rumenit, am adaugat pulpa de porc si am mai tinut pana ce s-a rumenit usor si aceasta, apoi am pus vinul si cimbrul.
Am pus capacul pe cratita si am lasat la foc mic 50 minute. Am verificat si am amestecat periodic in carnita. Am gustat acum carnita, este frageda si am pus carnatii taiati bucati, usturoiul taiat si i-am lasat inca 10 minute sub capac.
Am pus apoi ficatelul taiat fasii subtiri si cu focul iute am tinut inca 5 minute.
Acum e gata tochitura noastra frageda si gustoasa.
Eu am servit-o cu mamaliga si cas proaspat framantat cu sare, impreuna cu un ardei iute la otet. Sper sa fie si pe placul vostru.
Pofta buna!
Vezi si reteta de Tochitura de porc.