Pate din ficat de pui

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 21 Aug 2012 | 6778 vizualizari

 

Multumesc Anca, ptr idee. A iesit o bunatate!

 

INGREDIENTE

  • ficatei de pui 500 g,
  • ceapa galbena 1 bucata,
  • usturoi 6 catei,
  • ulei de masline 50 ml.,
  • vin alb sec 150 ml.,
  • unt 150 g.,
  • foaie de dafin 1 bucata,
  • rozmarin, cimbru, oregano
  • sare iodata,
  • piper proaspata macinat,
  • boia de ardei dulce
  • nucsoara
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pate din ficat de pui:

Ceapa si usturoiul (4 catei) se curata, se toaca marunt si se pun la calit in putin ulei de masline si apa. Se adauga ficateii curatati si spalati, lasandu-se la prajit cca 10 minute la foc iute, acoperit, apoi se adauga vinul, se asezoneaza de mirodenii (cimbru, oregano, rozmarin, sare, piper, nucsoara, boia, foaia de dafin) si se mai completeaza cu apa daca e nevoie, lasandu-se la fiert, acoperit cca 10  minute. Se scoate foaia de dafin, se adauga untul bucatatele, doi catei de usturoi cruzi si se mixeaza, pana se obtine o pasta uniforma.

Se pune la rece si se serveste ca si aperitiv cu ardei, rosii sau castraveti dupa gustul fiecaruia.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pate din ficat de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu nutella - Fragede, aromate si pline de crema

de laura_n 7

ieri la 13:33

Desert Amarela

pe 17.10 la 17:50

Plăcinta dulce cu brânză și stafide - Rețeta simplă și delicioasă

pe 17.10 la 15:17

Cremă de brânză cu marar și dulceață de ceapă cu bacon - Explozie de gusturi și arome

pe 17.10 la 07:35

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]