Pateuri cu ciuperci

de mimmi in Aperitive / Garnituri, 8 Apr 2011 | 6218 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500g faina alba,
  • 300 ml apa,
  • 50 ml ulei,
  • 1 lingura zahar,
  • 1 lingurita sare,
  • 5 g drojdie uscata,
  • 100 g unt sau margarina,
  • 1 ou pentru uns,
  • Pentru umplutura:
  • 500 g ciuperci taiate felii,
  • 1 ceapa,
  • 2 oua(ajunge si un ou),
  • frunze de patrunjel si marar,
  • sare si piper.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pateuri cu ciuperci:

Pentru aluat se framanta bine toate ingredientele(dar fara unt)(important este ca drojdia sa aiba contact numai cu faina).Se lasa la dospit acoperit cu un servet intr-un loc cald.

Intre timp se pregateste umplutura: Ceapa taiata marunt se caleste in putin ulei,cand devine sticloasa se adauga ciupercile si se lasa la calit sa pana se inmoaie.Se adauga sare si piper dupa gust,frunzele de patrunjel si marar tocate marunt.Se ia de pe foc,se lasa putin la racit,si se adauga 2 oua pentru a se lega compozitia,se amesteca toate.

Aluatul dospit se intinde foaie subtire,se unge cu unt pe toata suprafata,se impatura,se intinde din nou cu facaletul,se unge cu unt,se impatura dupa care se intinde o foaie subtire.

Se taie patratele de 10x10 cm,se pune 1 lingura umplutura pe jumatate din suprafata si se impatura pe diagonala.Se ung cu ou batut si se dau la cuptor pentru 35-45 minute.

Se servesc calde dar sunt foarte bune si reci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pateuri cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

mamaieelena 1

10.04.2011, 20:13

buuunnneeee

mihaelaM 1

10.04.2011, 20:26

daca e cu ciuperci e bun

amaliatrusca 1

20.04.2011, 22:55

Mimmi, poti sa imi spui te rog - nu se face maia din drojdie? se adauga pur si simplu in faina? Asa vad eu in pozele retetei. Si se lasa la crescut o ora? Si cum se impatura? In doua sau mai multe? Am facut si eu aseara si am facut cu maia, si nu am lasat la crescut, ca nu ziceai nimic de asta, si am impaturit in4 aluatul, dar cind sa rulez iar, din cauza ca pusesem untului, mi se ducea in toate partile aluatul. Si foarte greu sa pun umplutura si apoi sa mai si 'inchid' aluatul peste. Poti sa ma ajuti, te rog? Multumesc!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini cheesecake rapid - Desertul delicios cu brânză și fructe

ieri la 09:01

Piersicuțe dulci – fursecuri aromate

pe 18.02 la 12:48

Crispy de pui la cuptor – Rețetă sănătoasă, crocantă și delicioasă

pe 18.02 la 09:29

Omletă haioasă cu ochișori – Rețetă rapidă pe placul copiilor

de RODIMUR 8

pe 17.02 la 13:30

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pilaf cu ciuperci