Pateuri cu peste

de Toamna07 in Peste, 5 Mai 2014 | 6332 vizualizari

 

Cei care prefera mancarurile pe baza de peste se vor bucura degustand aceste pateuri umplute cu macrou .

 

INGREDIENTE

Ingrediente :

  • 600-700 g file de macrou
  • 1 pachet aluat congelat pentru pateuri (1 kg foietaj)
  • 3 oua fierte
  • o mana de patrujel
  • sucul de la 1/2 lamaie
  • sare si piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pateuri cu peste:

Intr-o tigaie, punem sa se rumeneasca pestele in putin ulei,mai mult il frigem.Cand este gata il asezonam cu sare si piper.
Ouale fierte le taiem cubulete,pestele il zdrobim cu furculita,patrunjelul il tocam foarte marunt.
Amestecam toate ingredientele si le stropim cu zeama de lamaie.

Aluatul il decupam in patratele si asezam pe fiecare dintre ele cate o lingura de umplutura.Le impachetam parte peste parte sau plic.Marginile le vom presa cu furculita ca sa se lipesca.

Ungem pateurile cu ou batut si le presaram cu seminte de mac,susan sau in .
Le asezam intr-o tava si le dam la cuptor incins pentru 30 de minute.

Vom avea niste pateuri delicioase !

Pofta buna !

 

TIPS-URI

1

Cum filetam corect pestele :Avem nevoie de :

2

- un cutit cu lama flexibila,de dimensiune medie,bine ascutit,care sa taie usor, sa nu rupa.

3

- tocator,sub care asezam o laveta umeda sa nu alunece.

4

Cu ajutorul cutitului se face o taietura mica de-a lungul burtii.Se scot intestinele,apoi se spala pestele sub jet de apa rece,ca sa se indeparteze orice urma de sange.Se tamponeaza cu servetel de hartie.Se asaza pestele astfel incat coloana vertebrala sa fie orientata inspre tine.Se taie incepand de la spatele capului pana se ajunge la coloana vertebrala.Se rasuceste cu grija inspre coada.Apoi,cu mana pe fileu,se taie usor de-a lungul coloanei vertebrale,printr-o miscare de alunecarePentru a indeparta oasele se asaza ambele fileuri cu pielea in jos si se face o incizie oblica pe langa dunga mario din mijloc,avand grija sa nu se taie pielea.Spor la treaba !

Daca ti-a placut reteta noastra "Pateuri cu peste" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 10:37

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

pe 25.06 la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

ULTIMELE COMENTARII

Dafur

Dacă ești în căutarea unui colier din argint elegant și de calitate, merită să arunci o privire pe https://www.chanti.dk/p-halskaeder-i_soelv . Aici vei găsi o selecție variată de coliere din argint sterling autentic – de la modele simple și clasice până la modele moderne. CHANTI este sinonim cu calitate, prețuri corecte și un magazin online ușor de utilizat. Fie că este un cadou sau pentru tine – un colier din argint conferă fiecărei ținute o notă elegantă. Datorită livrării rapide și plății sigure, noua ta bijuterie preferată este la doar câteva clicuri distanță.

De ce purtam bijuterii?

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Foietaje cu somon