Peltea de gutui

de marcela1979 in Dulceata / Gem, 29 Oct 2013 | 3165 vizualizari

 

Si cum nimik nu se arunca din coji si cotoare se face peltea.

 

INGREDIENTE

  • cojile si cotoarele de la gutui
  • 3 kg zahar
  • zeama de la 1 lamaie
  • apa
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peltea de gutui:

Se pun cojile bine spalate si cotoarele  sanatoase la fiert intr-o oala cu apa cat sa le acopere la foc mic.

Cand sunt fierte si apa a scazut ,se strecoara si se pune la foc mic ,se adauga zeama de la lamaie.Cand clocoteste se adauga zaharul si se lasa sa fiarba pana este gata .

Se verifica daca e gata la fel ca la dulceata.Se pune calda in borcane curate si sterilizate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Peltea de gutui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Peltea de gutui (fara gelifiant)