Penne cu legume si carne de vita

de gamilici in Vita, 30 Mar 2010 | 4550 vizualizari

 

Am primit de curand o carte de bucate doar cu retete de paste si mi s-a parut interesanta asta... bine am facut ciupercile putin diferit..dar a iesit grozav.

 

INGREDIENTE

Carnea :

  • 500 g carne vita
  • 3 cepe mari
  • 3 linguri sos worcester
  • 2 cuburi de vita knorr
  • 1 lingura cimbru
  • 1 lingura zeama de lamaie

Legumele :

  • 200 g ciuperci proaspete
  • 1 lingurita sos soia
  • 1 lingurita otet balsamic
  • 150 g mazare congelata
  • 1/ 2 conserva porumb
  • 100 ml smanatana
  • sare , piper , ulei

Pastele :

  • 350 g penne
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Penne cu legume si carne de vita:

Carnea :

Se spala si se taie carnea in cubulete.

Ceapa se taie solzisori si se pune la distuit in ulei , cand e aurie se adauga carnea , amestecand 3-4 min. Se adauga sosul worcester ,cuburile de vita ,cimbrul , sare, piper si apa cat sa acopere carnea si se tine pe foc aproximativ 45 min. Cand e gata se stropeste cu 1 lingura zeama de lamaie.

Legumele :

Ciupercile se curata si se taie felii subtiri , dupa care se distuie in ulei,adaugand sosul de soia, otetul balsamic,sare si piper.

Pe urma se adauga mazarea si smanatana. Se tine pe foc pana cand e mazarea facuta , dupa care se adauga porumbul apoi se ingroasa cu 1 lingura faina + apa( ca la sosul de rosii). Se mai tine pe foc 2 min.

Penne :

Se fierb dupa instructiunile de pe ambalaj.

Asamblare :

Dupa ce se strecoara pastele se adauga carnea si legumele si se amesteca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Penne cu legume si carne de vita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de vita cu praz