Pere cu sos de ciocolata

de Satisfyyourcravings in Dulciuri, 8 Noi 2012 | 4440 vizualizari

 

Aceste pere imbibate in infuzie de menta, lemn dulce si anason stelat sunt puse in valoare de sosul onctuos de ciocolata neagra.

 

INGREDIENTE

  • 2 pere nu foarte coapte
  • 2 portocale
  • 200 grame de zahar
  • o lamaie
  • 4 linguri de mix de menta, lemn dulce si anason stelat
  • Pentru sos:
  • 150 ml creme fraiche
  • 100 grame ciocolata neagra
  • o pastaie de vanilie
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pere cu sos de ciocolata:

Perele se decojesc si se acopera cu sucul de la lamaie. 

Se fierbe 1 litru de apa cu zaharul pana acesta se dizolva. Se indeparteaza de pe foc si se adauga mixul de menta, lemn dulce si anason stelat si se lasa la infuzat 12 minute. Se strecoara siropul si se amesteca cu sucul portocalelor. Perele se introduc in infuzia amestecata cu sucul portocalelor si se fierb 20 de minute la foc mic. Se ia de pe foc si se acopera. Se lasa peste noapte.

Pentru sos, se fierbe creme fraiche. Se ia de pe foc, se adauga pastaia de vanilie taiata longitudinal si se lasa la infuzat. 

 Intr-un bol se pune ciocolata taiata bucati mari, iar peste se adauga creme fraiche dupa ce a fost indepartata pastaia de vanilie. Se amesteca pana se topeste ciocolata. 

Se servesc perele imbracate in sosul de ciocolata. 

TIPS-URI

1

Pentru a obtine un sos mai lucios, adaugati o bucata mica de unt.

2

Mixul de menta, lemn dulce si anason stelat poate fi inlocuit cu verbena.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pere cu sos de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (17)

RuxyRux 1

09.11.2012, 19:16

Mmmmmm...irezistibile!

Sim0na 1

09.11.2012, 21:58

mmm... un adevarat rasfat!!!

gaby_gabytza 1

20.11.2012, 13:17

yuuuuumy

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Branzoaice