Perisoare cu sos de rosii si ciuperci

de reisnaor_2006 in Mancaruri cu carne, 4 Sep 2015 | 25478 vizualizari

 

O mancare satioasa si gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • Perisoare:
  • 500 gr carne tocata amestec vita-porc
  • 2 oua
  • 1 pumn de orez
  • 1 ceapa
  • sare
  • piper
  • Sos:
  • 1 conserva de rosii Cirio
  • 1 ceapa mare
  • 200 gr ciuperci
  • 3-4 catei de usturoi
  • sare
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Perisoare cu sos de rosii si ciuperci:

Preparam compozitia pentru perisoare amestecand carnea tocata, ceapa bine maruntita, orezul, ouale, verdeata tocata, piper si sare. Amestecam bine sa se omogenizeze si o lasam 15 minute sa stea pentru a se forma gustul si armoniza ingredientele. Cu mana umezita formam perisoare potrivite ca marime si le asezam pe un platou.

Intr-o oala punem apa de un lat de palma si lasam pe foc sa inceapa sa fiearba la foc potrivit. Dupa ce a inceput fierberea, luam perisoarele formate si le punem in oala. Le lasam sa fiarba 15 minute, sa se intareasca. Daca sunt mai multe le punem in doua transe. Pe masura ce fierb, vor iesi la suprafata. Le scoatem cu o paleta si le punem intr-un bol. Zeama rezultata in urma fierberii nu o aruncăm.

Tocam marunt ceapa mare, pentru sos. Curatam 3-4 catei de usturoi si ii taiem felii subtiri. Incingem o tigaie mai mare sau o cratita si calim usor ceapa tocata. Adaugam ciupercile taiate si le lasam sa se rumeneasca odata cu ceapa. Cand sunt gata punem usturoiul, sare si piper.

Pregatim un vas de yena in care punem ceapa,ciupercile si perisoarele. Deasupra adaugam conserva de rosii si zeama strecurata in care au fiert perisoarele. Dam la cuptorul incins, la 180 de grade pentru 30 de minute. Aromam cu verdeata.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Pentru aroma putem adauga foi de dafin, verdeata, oregano, cimbru.

2

Cand fierbem perisoarele putem adauga frunza de dafin, sare, piper, cimbru si busuioc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Perisoare cu sos de rosii si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

Fasole cu cârnați de casă - Rețeta tradițional românească cu savoare maximă

pe 29.11 la 10:51

Rulouri cu ciuperci și mozzarella - Gustarea rapidă care te va cuceri

pe 28.11 la 11:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]