Peste alb cu sos de rosii la cuptor - reteta portugheza

de Catalina L in Peste, 15 Iun 2018 | 3546 vizualizari

 

O reteta portugheza, foarte usor de facut.
Sezonul rosiilor frumoase se apropie, il puteti face cu rosii proaspete, eu aveam inca sos de rosii facut de casa - reteta aici.
O reteta pentru Campionatul Mondial de Fotbal 2018 ! 
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2018/06/peste-alb-cu-sos-de-rosii-la-cuptor.html
 
 

 

INGREDIENTE

  • 750 g de fileu de peste alb putin gras
  • 400 g sos de rosii de casa sau 6 rosii proaspete sau 1 conserva de 400 g cu rosii intregi
  • 5 cepe verzi
  • 2 catei de usturoi
  • 1/2 ardel rosu
  • 10 cl de ulei de masline
  • 5 cl de vin alb
  • sare, piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peste alb cu sos de rosii la cuptor - reteta portugheza:

Incalziti cuptorul la 180°C.

Puneti pestele intr-o tava pentru cuptor. Condimentati cu sare si piper. Depuneti deasupra sosul de rosii.

Curatati ceapa si usturoiul si tocati-le marunt. Puneti-le peste sosul de rosii. Decorati cu lamele de ardei rosu.

Turnati vinul si uleiul peste peste.

Dati la cuptor timp de 20 minute.

Serviti cu orez natur. Este delicios.

Daca ti-a placut reteta noastra "Peste alb cu sos de rosii la cuptor - reteta portugheza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

kytz 1

17.06.2018, 07:19

Îmi place mult peștele gătit așa!

Rocsi 1

18.06.2018, 20:45

Aici ii trimit pe ai mei, ca ei mananca peste!

dantes 1

19.06.2018, 11:36

Bun!

COMENTEAZA

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Peste la tava, pe pat de legume