Peşte picant cu crustă de alune

de Satisfyyourcravings in Peste, 18 Noi 2012 | 5031 vizualizari

 

De la Gordon citire, vă propun astăzi un preparat picant, crocant şi delicios cu influenţe asiatice.

 

INGREDIENTE

  • 2 bucăţi peşte alb
  • 100 grame alune neprăjite decojite
  • 1 lingură coriandru/ pătrunjel
  • o linguriță fulgi de chilli
  • un ou
  • o linguriţă sos de peşte
  • 1/2 lime
Pentru sos:
  • 2 linguri sos de pește
  • 2 tije ceapă verde
  • un ardei iute
  • 2 catei usturoi
  • 1/2 linguriţă zahăr
  • 1/2 linguriță oțet de orez
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 lime
  • o lingură coriandru/ pătrunjel
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peşte picant cu crustă de alune:

Se începe cu sosul pentru că aromele se îmbină mai bine cu cât este lăsat mai mult.

Se taie ardeiul iute longitudinal, apoi în felii subțiri și se amestecă întru-un mojar, folosind pistilul, cu usturoiul tăiat fin, puțină sare și zahărul. După ce usturoiul și ardeiul au devenit piure, se adaugă 2 linguri de sos de pește, oțetul de orez, cele două linguri de ulei de măsline, sucul de la lime și ceapa și se amestecă cu o lingură. Se scoate sosul din mojar.

În mojarul curat, se pisează grosolan alunele, împreună cu sarea și cu chilli, apoi se adaugă coriandrul tocat. 

Într-un bol se bate oul, împreună cu sosul de pește.

Se usucă bucățile de pește, se dau prin ou, apoi prin mixul de alune și se prăjesc la foc mare câteva minute pe fiecare parte, începând cu partea cu piele. Se oprește focul și cât sunt încă în tigaie se acoperă fiecare bucată cu sucul de la jumătatea de lime. 

Se scot pe o farfurie și se servesc cu sosul.

 

TIPS-URI

1

Se poate servi cu orez sau broccoli la aburi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Peşte picant cu crustă de alune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

MonaMimi 1

19.11.2012, 09:25

Mihaela11_jo 1

19.11.2012, 10:55

Foarte apetisant

Sim0na 1

19.11.2012, 20:48

o prezentare tare frumoasa pentru un preparat delicios!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pasta de ton cu cartofi