Piftii

de Andra_Constantinescu in Porc, 8 Ian 2015 | 4057 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 kg carne de porc proaspata (un ciolan, o fasie de sorici, capatana);
  • o ceapa;
  • 6-7 capatani mici de usturoi (sau 2-3 capatani mari de usturoi);
  • sare, dupa gust.
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piftii:

Se fierbe carnea impreuna cu ceapa la oala sub presiune circa o ora si jumatate. 

Se arunca ceapa, se scoate carnea, se indeparteaza oasele si se taie carnea in bucati mici. Se sara atat carnea, cat si zeama ramasa. 

Dupa ce s-a racorit zeama, se adauga usturoiul pisat peste ea.

Se aseaza carnea in castronele, peste care se toarna zeama strecurata. Se pastreaza la rece.

TIPS-URI

1

Daca se fierbe carnea intr-o oala obisnuita, atunci se pune apa suficienta de la inceput pentru a nu fi nevoie de completare deoarece nu se mai incheaga piftiile apoi.

2

Daca zeama are grasime prea multa, aceasta se mai ia cu lingura de pe deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piftii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Piftie de porc/racituri