Piine de casa

de silvi0ara in Piine, 20 Feb 2010 | 7470 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250g faina integrala de grau
  • 250g faina integrala de secara
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1/2 lingurita sare
  • 2 linguri ulei de masline
  • 300ml apa calduta
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piine de casa:

Intr-un lighenus se pun cele doua feluri de faina, drojdia, zaharul, sarea si se amesteca usor, apoi se face loc la mijloc, se adauga uleiul si apa calduta. Se framanta un aluat nu foarte cosistent circa 20 de minute. Se acopera cu un servet curat si se lasa la crscut 1 ora. Aluatul trebuie sa stea la cald si ferit de curent rece. Dupa ce a crescut se inparte aluatul in formele pe care le dosriti.Eu am facut o paine normala.Se pune aluatul intr-o forma de cozonac,se mai lasa la crescut 15 minute,Se baga in cuptorul preicins la 200 g C pentru 15 minute, apoi se reduce focul la 180 g C si se mai lasa 25 de minute. Cine doreste poate adauga si seminte de in in aluatul de paine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piine de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tartă cu afine și cremă de vanilie - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:16

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

Pancakes cu ciocolată și afine - Desert irezistibil de gustos

pe 22.08 la 14:16

Cordon bleu de vinete - Varianta light și gustoasă

pe 22.08 la 09:15

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pâine