Pilaf cu cartofi si carne de pui

de Rahela Velicu in Pui, 22 Aug 2021 | 5156 vizualizari

 

Retete de suflet 
O mancare de vara cu carne de pui de tara.

 

INGREDIENTE

  • aprox. 600-700 g carne de pui
  • 2 cartofi mari
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa mare
  • 1 ardei kapia verde sau rosu
  • aprox. 200 gr orez
  • 50 ml ulei
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pilaf cu cartofi si carne de pui:

Mai intai crestam carnea de pui, taiem ceapa cubulete si unul dintre morcovi il dam pe razatoarea cu ochiuri mici. Calim carnea impreuna cu ceapa si morcovul razuit in ulei incins. Adaugam o lingurita de sare mare si piper dupa gust.

Transferam amestecul calit intr-un vas termorezistent, daugam orezul, cartofii taiati cuburi, celalalt morcov taiat rondele si ardeiul taiat julienne. Acoperim cu apa si dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 35-40 de minute sau pana cand mancarea este gatita suficient. Din cand in cand amestecam in mancare.  Daca este nevoie, mai adaugam apa.

La final adaugam patrunjelul tocat marunt si amestecam.  Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf cu cartofi si carne de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura Îngerilor – Rețetă pufoasă și delicată, perfectă pentru sărbători

ieri la 16:08

Rețeta de gogoși pufoase, bune ca la mama acasă

ieri la 12:51

Cozonac cu alune de pădure și ciocolată - Rețeta pentru un desert pufos și delicios

pe 18.12 la 12:50

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]