Pilaf cu ciuperci si curcan

de roxanabucataras in Curcan, 17 Oct 2011 | 9117 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • o cana de orez
  • 2 cutii de ciuperci tocate
  • 4 aripioare de curcan
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 1 cartof mare
  • 1 pastarnac
  • ulei
  • 1 lingura de delikat
  • piper alb
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pilaf cu ciuperci si curcan:

Pregatesc supa pentru pilaf: pun apa rece la fiert (aproximativ 2 litri de apa) cu o lingura de delikat (nu e foarte sanatos, insa eu il folosesc doar la supa, tocmai pt gustul deosebit care-l da acesteia) si o lingura de ulei. Cand da in clocot, adaug legumele curatate si taiate pe jumate sau bucati mari.

Las sa fiarba legumele si intre timp spal bine aripile de curcan si le pun la prajit cu putina sare si piper (eu am folosit piper alb pentru ca mi se pare mai aromat si nu e atat de inchis la culoare fata de orez). Cat timp se prajesc aripile aleg orezul si-l spal bine, insa intorc din cand in cand aripile pe partea cealalta pana se rumenesc putin. Toc marunt o ceapa pe care o adaug peste aripile rumenite, apoi ciupercile scurse de apa din conserva/borcan, le tin pe foc 5 minute dupa care adaug orezul, amestec bine si apoi pun supa - aproximativ 5 cani de supa la o cana de orez sau atat cat sa acopere bine orezul. Incing cuptorul si bag preparatul, la o temperatura medie, pentru o ora. Verific dupa o jumatate de ora daca mai are supa si in caz ca orezul a "inghitit" toata supa ii mai adaug pana il acopar, fara sa amestec. In caz ca nu mai am supa o inlocuiesc cu apa calda...

La sfarsit se poate pune patrunjel proaspat deasupra.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf cu ciuperci si curcan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

LUK 1

18.10.2011, 15:54

bun bun

roxanabucataras 1

19.10.2011, 09:48

chiar foarte bun, garantat
cine a mancat de la mine acest pilaf cu ciuperci si curcan l-a laudat si a mai cerut

roxanabucataras 1

27.10.2011, 12:18

diaconta: cartoful doar l-am fiert in supa, ii da un gust deosebit acesteia
la pilaf am folosit doar zeama, supa efectiv, fara legume
legumele daca vrei le folosesti la altceva, ori le arunci...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

Brioșe cu banane și ciocolată - Desert ușor și delicios

pe 27.02 la 09:02

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Musaca de vinete, cartofi si carne de curcan