Pilaf cu lamaie si usturoi

de Mitinita in Mancaruri de post, 30 Noi 2010 | 7840 vizualizari

 

Noi mancam destul de mult orez si e cam plictisitor sa servim numai orez simplu sau pilaful romanesc,asa ca am incercat multe feluri si acesta este in topul 3.
Folosesc cana de masura americana,am incercat cu o cana de 200 ml si au aceeasi marime.

 

INGREDIENTE

  • 3 linguri de unt
  • 3 catei de usturoi,taiati marunt sau pisati
  • 2 morcovi ,dati pe razatoare
  • 1 1/3 cana de orez cu bobul lung
  • 3 cani de apa
  • un cub de Maggi de gaina
  • 2 lingurite de coaja de lamaie,data pe razatoarea fina
  • sare dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pilaf cu lamaie si usturoi:

Topeste untul si adauga usturoiul si morcovul ras si caleste 5 minute.
Adauga orezul si amesteca.
Adauga apa,cubul si sarea.
Fierbe orezul la foc mijlociu 20 minute.

Dupa ce opresti focul,mai lasa-l vreo 10 minute acoperit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf cu lamaie si usturoi" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (4)

Mitinita 1

01.12.2010, 11:27

Vezi,daca eu n-am tinut post,nu m-am prins repede.N-am gasit poza mai buna (zilele astea ar trebui sa intru mai serios in My Pictures) si am pus-o pe asta...

Dana_Retetegg 1

01.12.2010, 11:40

kamy 1

01.12.2010, 12:42

bun orezulsi noua ne place 5f

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1305 puncte

oanapl

1209 puncte

mihaelar63

228 puncte

Valclaudia

200 puncte

vasimur

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Orez picant cu naut