Pipote cu ciuperci si sos de vin rosu

de onuta in Pui, 3 Iul 2010 | 8241 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g pipote si ciuperci
  • 2 legaturi usturoi verde
  • 3 legaturi ceapa verde
  • 250 ml vin rosu
  • 1 ardei gras
  • 2 rosii potrivite
  • 500g ciuperci feliate
  • un virf de cutit piper cu usturoi (amestec)
  • un virf de cuti sare
  • 100ml ulei de masline
  • 400g rosii in suc propriu
  • 200ml apa

 

Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pipote cu ciuperci si sos de vin rosu:

Se pun pipotele cu inimile la fiert 15 min intr-o cratita cu apa,in timp ce acestea fierb se pregateste sosul dupa cum urmeaza:se toaca ceapa, usturoiul marunt si se calesc in uleiul de masline in timp ce acestea suntaproape gata se adauga ardeiul gras tocat marunt,ciupercile,rosiile se lasa la foc mic acoperite timp de 5 min dupa care se adauga vinul sarea si piperul si apa (eu de regula pun apa de la pipotedupa ce au fost fierte) se adauga pipotele si inimile fierte si se dau la foc mic circa 30 min.PS se pot servii atit calde cit si reci cu mamaliguta si ardei iute POFTA BUNA

Daca ti-a placut reteta noastra "Pipote cu ciuperci si sos de vin rosu" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (14)

onuta 1

23.07.2010, 00:19

mena iti multumesc mult, si alta data cu mare drag esti invitata.

onuta 1

23.07.2010, 00:21

rivka, a fost buna dar mai fac..si te voi invita cu siguranta.

nadina73 1

19.08.2010, 23:35

cum de mi-a scapat reteta asta?ciuperci si nu am vazut?5f

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Piept de pui gratinat cu mozzarella si ciuperci