PITE CU BRANZA SI STAFIDE

de Roda in Prajituri, 7 Iun 2009 | 4870 vizualizari

 

Familia mea adora pite-ul, cu mere, cu branza sau cu fructe de sezon.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet budinca de vanilie,
  • 3,75dl. +3 linguri lapte,
  • 250g .margarina,
  • 30g.drojdie proaspata,
  • 375g. faina,
  • 204g.+2 linguri (24g.)indulcitor (praf),
  • putina sare,
  • 8 oua,
  • 500g.branza de vaca degresata,
  • 50g.stafide,
  • 50g. migdale feliate,
  • margarina pentru uns forma;
Portii: 24
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA PITE CU BRANZA SI STAFIDE:

1.2,25dl. lapte se pune la fiert;praful de budinca se amesteca cu 3 linguri lapte si se incorporeaza in laptele fierbinte.Se fierbe budinca, se ia de pe foc , se acopera cu folie si se lasa sa se raceasca.

2.50g. unt margarina se topeste ;restul de lapte se pune la incalzit(fara sa fiarba), se adauga drojdia si se amesteca pana se dizolva.

3.Intr-un castron se pune faina cu 36g. indulcitor si putina sare.Se adauga untul topit si putin racit,precum si laptele cu drojdia si un ou.Se amesteca toate ingredientele si aluatul rezultat se acopera cu un prosop de bucatarie si se lasa la cald 30 de minute.

4.Se separa 5 oua.Restul de margarina / unt se freaca cu 96g.indulcitor pana devine o crema.Budinca racita se trece prin sita si cu lingura, putin cate putin, se incorporeaza in crema de unt .Se adauga , unul cate unul, cele 5 galbenuse ,apoi cele 5 albusuri batute spuma.

5.O forma de 32/37cm. se unge cu margarina.Aluatul cu drojdie  se  intinde in tava,ridicand putin si la margini.Se inteapa cu furculita in mai multe locuri.Se netezeste crema de branza peste aceasta  foaie.Restul de indulcitor se amesteca  cu doua oua , se bat bine, se adauga stafidele si migdalele feliate  si se unge crema.Peste stafide si migdale se toarna crema de unt.Se coace in cuptor preincalzit, la 175*C, timp de 30 minute.Se acopera tava cu folie de aluminiu si se continua coacerea inca 30 de minute.Se taie(vezi imaginea) si se presara restul de indulcitor praf.

Obs:Pentru cei care nu doresc sa foloseasca indulcitor, proportiile in zahar sunt urmatoarele:50g.zahar pentru aluat, 200g.zahar pentru crema de unt si 130g. zahar pentru compozitia de branza.

Daca ti-a placut reteta noastra "PITE CU BRANZA SI STAFIDE" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu menta