Piure de cartofi foarte pufos

de kamy in Aperitive / Garnituri, 26 Mai 2011 | 27042 vizualizari

 

Cand am rabdare asa il fac.Se topeste in gura,cum se spune.

 

INGREDIENTE

  • cartofi
  • lapte
  • unt
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piure de cartofi foarte pufos:

Se fierb bine cartofi(musai albi si din aceeia vechi)in apa cu sare.Se scurg foarte bine,se zdrobesc dupa care se baga mixerul in ei.La inceput lucram cu treapta mica a mixerului...punem putin unt cat sa se mai omogenizeze cartofii(la 4 cartofi potriviti am pus 1 lg.unt)dupa care incepem sa adaugam lapte cald cate putin(f putin,ca uleiul la maioneza)Pe masura ce se inmoaie,trecem mixerul la treapta cea mai mare.Puteti pune in modul asta cat lapte doriti dar trebuie sa va inarmati cu rabdare si neaparat sa adaugati foare putin lapte o data.

O sa aveti parte de cel mai pufos piure pe care l-ati mancat vreodata.

Pofta buna!!!!

TIPS-URI

1

nu puneti mult sos peste el ca se va lasa.

2

daca il mancati langa ceva mai sec(cum ar fi...snitele,gratar)puteti adauga in piure putina nucsoara

3

eu la 4 cartofi potriviti,am pus 300 ml lapte si mai puteam pune dar Sabinei ii era tare foame

Daca ti-a placut reteta noastra "Piure de cartofi foarte pufos" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Turte cu cartofi