Pizza cu dovlecei

de Lau in Pizza, 8 Noi 2017 | 4193 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 500 g faina
  • 1 cana apa calduta
  • 30 g drojdie proaspata
  • 1 lingura zahar
  • un varf cutit sare
  • 50 ml ulei de masline
  • 1 conserva porumb
  • 1 conserva rosii cuburi
  • 2 dovlecei mici
  • 2 rosii mari
  • 1 ardei gras
  • masline
  • busuioc
  • 200 g cascaval
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu dovlecei:

Aluat- intr-un bol amestecam faina cu sarea, facem o adancitura, adaugam drojdia cu zaharul, dizolvata cu putina apa calduta si incepem sa framantam; adaugam treptat apa calduta pana ce obtinem un aluat elastic.

La final framantam aluatul, incorporand uleiul, acoperim si lasam la loc dospit 1 ora.

Intre timp, pregatim legumele, dovleceii ii curatam, ii taiem cubulete sau felii dupra preferinte, ii asezam intr-o strecuratoare, presam putina sare deasupra.

Ardeiul il curatam, spalam si il taiem felii, rosiile le taiem felii sau cuburi dupa preferinta.

Rosiile cuburi le trecem prin blender impreuna cu un pic de sare si busuioc.

Intindem aluatul pe masa infainata, il adaugam in tava tapetata cu hartie de copt.

Il ungem bine cu sosul de rosii, adaugam boabele de porumb, ardei rosii, masline si deasupra radem cascaval.

Dam tava la cuptorul incalzit pana se rumeste frumos (cca. 15 min la 200 grade C)

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

Rondele de ceapa pane, la tigaie – delicioase si simplu de facut

de vasimur 4

pe 21.11 la 11:23

Mini rulade de cotlet de porc - Savoare maximă într-un preparat excelent

pe 21.11 la 11:02

TOP
utilizatori

oanapl

1000 puncte

abstract01

400 puncte

Sidy

203 puncte

Adele

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]