Ati facut vreo data placinta de bostan si cu alte combinatii de fructe??merita sa incercati!
Mai intai ne ocupam de umplutura: radem bostanul curatat de coaja, apoi merele si le punem la calit in unt impreuna cu zahar, iar la sfarsit dupa ce a scazut tot sucul adaugam coaja de lamaie si scortisoara. Amestecam bine si lasam sa se raceasca.
Pentru foi: dizolvam drojdia cu putin lapte cald, amestecam cu faina cernuta intr-un castron mare, adaugam oul batut cu sare, adaugam laptele cate putin si framantam un aluat adaugand cate putin ulei. Dupa ce nu se mai lipeste de palme, acoperim vasul si-l lasam sa creasca.
Dupa ce si-a dublat volumul, intindem pe masa de lucru cate o foaie subtire (nu prea subtire), punem 2-3 linguri de umplutura, rulam, apoi punem ruloul in tava de placinta unsa cu ulei. Procedam la fel cu restul. Dam tava la cuptor pentru 30-40 minute, dupa ce s-a rumenit, scoatem, acoperim cu un prosop de bucatarie apoi pudram cu zahar si servim.
1
placintele se fac si cu foi din comert dar cele mai bune sunt cu foi de casa
2
optional puteti adauga in umplutura si putin miez de nuca
3
pentru cine doreste sa faca foi,aluatul poate fi facut doar cu apa,faina si un praf de sare;in asa fel placinta e considerata de post