Placinta cu branza de vaci

de Miha in Dulciuri, 22 Sep 2010 | 8249 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 1 ou
  • 330 g iaurt
  • 50 g zahar
  • 1 lingurita sare
  • 50 g unt topit
  • 10 g drojdie uscata
  • esenta de vanilie
  • ~500 g faina
  • Pentru umplutura:
  • 300 g branza de vaci
  • 100 g zahar
  • 2 oua
  • esenta de rom
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza de vaci:

Umplutura:

Branza se amesteca bine cu ouale usor batute, zaharul si esenta de rom. Daca e prea moale se adauga 1-2 linguri de amidon. Daca branza e prea uscata se adauga 1-2 linguri de smantana.

Aluat:

Oul se bate cu zaharul si sarea. Adaugam pe rand untul topit si racit, iaurtul si esenta.

Faina o punem in cuva masinii de paine, apoi adaugam drojdia si amestecul cu ou. Se selecteaza programul de framantare+dospire.

Daca se framanta cu mana, se urmeaza acelasi procedeu, framantand pana aluatul devine elastic si nu se mai lipeste de maini. Daca mai este nevoie se adauga cate putina faina.

Aluatul se rastoarna pe masa infainata si se imparte in 2, fiecare bucata o intindem intr-o foaie groasa de cca 0.5 cm grosime.

Pe fiecare din ele se repartizeaza umplutura de branza, apoi se ruleaza cat mai strans posibil. Rulourile obtinute se pun in tavi de cozonac bine unse cu ulei, apoi se lasa la loc caldut pana aproape isi dubleaza volumul. Se ung cu galbenus de ou desfacut cu putin lapte si se dau la cuptor, la foc mediu, pana se rumenesc.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza de vaci" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (27)

Miha 1

23.09.2010, 10:31

Multumesc Nadina. Vino sa-ti iei borcanul de zacusca si-ti dau si placinta.

Adinacarla 1

23.09.2010, 13:44

imi place tot ce-i cu branza dulce...deci trebuie s-o incerc

Corinuta 1

25.09.2010, 23:49

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

ieri la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Strudel cu mere si vin-reteta de post