Placinta cu branza sfaramanta si ceapa

de adela_64 in Prajituri, 25 Oct 2013 | 2897 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg. barnza sfaramat (gasiti la sibieni 10 lei/kg.)
  • 400 g. foi de placinta
  • 6 oua + 2 oua
  • 400 g. smantana
  • 3 cepe mari
  • 2 linguri unt
  • o legatura marar
  • sare, piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza sfaramanta si ceapa:

Se toaca ceapa solzisori si se caleste in unt. Se adauga si mararul si se stinge focul. Intr-un vas se amesteca branza cu cele 6 oua, se adauga ceapa calita si verdeata dupa ce s-au racit, sare, piper si gata umplutura.

Se ia tava de la aragaz, se aseaza o hartie de copt, se intinde jumatate din cantitatea de foi stropite intre ele cu ulei sau unt topit astfel incat sa atarne pe marginile tavii, se toarna compozitia de branza se pun celelalte foi numai deasupra umpluturii, fara sa mai depaseasca marginea tavii, se aranjeaza apoi frumos ca sa nu iasa umplutura.

Separat se amesteca smantana cu cele doua oua, se toarna deasupra, se intinde bine pe toata suprafata placintei si se baga in cuptorul incalzit in prealabil la 150 de grade. Pe parcursul coacerii se inteapa din loc in loc, cu o furculita sau in bat de frigaruie. Se tine la cuptor pana se rumeneste bine (cca. 1 ora). Se serveste atat calda cat si rece cu un pahar de bere buna !

S-aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza sfaramanta si ceapa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

pe 30.11 la 18:08

Cozonac Stollen - Reteta clasica pentru desert traditional german de Craciun

pe 30.11 la 18:00

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

pe 30.11 la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Poale-n brau