Placinta cu dulceata de gutuie

de Dya Daniela Andrei in Dulciuri, 20 Mar 2014 | 3925 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru aluat avem nevoie de:

  • 500 gr faina de grau
  • 100 gr iaurt cremos
  • un cub de drojdie
  • o lingura cu zahar
  • un praf de sare
  • 50 gr unt
  • un ou
  • optional: esente

Pentru umplutura avem nevoie de:

  • un borcan de 800 gr cu dulceata de gutui
  • 4 lingurite cu suc proaspat de lamaie
  • un praf de nucsoara
  • 1/2 lingurita cu scortisoara macinata

Suplimentar avem nevoie de:

  • 1 ou si 50 gr de unt pentu uns rulourile
  • 50 gr unt pentru uns tava
  • zahar vanilat pentru pudrat
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu dulceata de gutuie:

Din ingredientele date framantam un aluat elastic, din care vom intinde 6 foi subtiri. Le umplem apoi cu dulceata de gutui, picuram sucul de lamaie si condimentam cu scortisoara si nucsoara.

Rulam foile, le ungem cu amestecul de ou si iaurt si le asezam intr-o tava de cuptor (unsa cu 50 gr de unt). Le lasam la foc potrivit pana se rumenesc usor. Se servesc pudrate cu zahar vanilat.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu dulceata de gutuie" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (21)

anca_rm 1

21.03.2014, 09:54

foarte buna si aromata , imi plac gutuile tare mult

simona72 1

21.03.2014, 11:08

Preferata mea cu dulceata de gutuie!

Dya Daniela Andrei 1

21.03.2014, 13:08

Sunteti tare dragute! Multumesc!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciulama din piept de pui, cu ciupercuțe și smântână - Gustoasă si rapidă

de RODIMUR 8

ieri la 15:33

Pate cremos de ton - Rețeta super rapidă și gustoasă

ieri la 12:01

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu afine, portocala si scortisoara