Placinta cu iaurt

de babi5 in Dulciuri, 6 Iul 2014 | 2917 vizualizari

 

M-am inspirat din reteta Elei pentru care ii multumesc. Am respectat intrutotul eu adaugand in plus 6 linguri de gris. Rezultatul este super super bun. Data viitoare, daca voi mai face diminuez putin uleiul, fiindca mi se pare un picut prea uleioasa.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de placinta
  • 8 oua
  • 350 gr zahar
  • 800 ml iaurt
  • 2 zahar vaniliat
  • coaja de lamaie
  • 150 gr stafide
  • esenta rom
  • Zahar pudra
  • 150 ml ulei
Portii: 24
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu iaurt:

Foile de  placinta se lasa sa se dezghete la  temperatura camerei. Stafidele se pune la inmuiat cu putina esenta rom si apa calda. Apoi ouale se bat bine cu zaharul si zaharul vaniliat. Se adauga iaurtul, apoi mai mixam bine si adaugam si grisul.

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt punem foile una cate una si ungem cu ulei (foile se impart in trei parti egale, eu am avut in pachet 18 foi). Se pun primele sase ungand fiecare foaie cu ulei, punem jumatate din crema obtinuta, apoi iarasi punem sase foi unse si jumatatea cealalta de crema. Incheiem cu ultimile sase foi. Se unge ultima foaie cu ulei (eu am uns-o si cu iaurt si cand am introdus-o in cuptor si inainte de a o scoate cu 10 minute).

Am introdus tava in cuptorul incins la 180 de grade pentru 40 de minute. Apoi am scos placinta din cuptor am acoperit-o cu un servet de bucatarie lasand-o sa se raceasca (ca foile sa ramana moi) si pe urma am portionat-o.

TIPS-URI

1

Am folosit o tava de 45/ 35 cm, este exact la marimea foilor de placinta

2

Si asa cum a specificat si Ela nu este un desert de gala, dar este foarte foarte bun si vi-l recomand cu mare drag

3

Nu am folosit zahar pudra, am lasat-o in varianta originala

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu iaurt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu mac și portocale - Desert aromat și delicios

ieri la 09:22

Brăduți dulci cu biscuiți și nucă - Desertul delicios perfect pentru sarbatori

pe 09.12 la 21:50

Ruladă de porc umplută cu cașcaval și bacon - Rețeta savuroasă și aromată

pe 09.12 la 09:44

Brăduț aperitiv cu cașcaval - Rețeta care te cucerește prin gust și aspect

pe 06.12 la 18:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1272 puncte

Panacris

1101 puncte

abstract01

324 puncte

 Merisor

300 puncte

Lau

Lau 9

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri fragede braduti cu gem