Placinta asta am executat-o la foc automat. M-am trezit ieri dimineata cu o pofta de placintaaa....... si la ora 9,00 era la copt. Pana seara nu a mai ramas nimicuta.
Aluatul: Se amesteca apa si aluatul cu praful se sare, intr-un bol. Se amesteca pana Se adauga faina amestecata cu praful de copt si se amesteca la inceput cu telul si pe urma cu mana. Trebuie sa iasa un aluat sa se intinsa cu sucitorul.
Umplutura. Merele se spala, se curata de coaja. Se pun intr-o cratita la fiert impreuna cu zaharul, esenta de vanilie, pesmetul si stafidele hidratate. La final se pune scortisoara.
Se unge o tava ( dreptunghiulara am folosit eu), se presara cu faina. Din aluat am intins doua foi. Prima am pus-o pe fundul tavii, am adaugat compozitia de mere, am pus foaia a doua. Am intepat cu furculita in cateva locuri sa nu se umfle foaia la copt. Am pus-a la copt in cuptorul preincalzit. La jumatatea timpului de coacere scot placinta o portionez si o introduc din nou. Se lasa la copt cam 35 min-40. Se pudreaza cu zahar pudra.