Placinta cu pere – Sfogliata con pere

de camelia75 in Prajituri, 10 Mai 2013 | 3568 vizualizari

 

Reteta am gasit-o pe blog-ul Angelei si vine din Italia.Combinatia de pere coapte si parmezan m-a convins sa o incerc.Se face rapid si aspectul final te imbie sa o savurezi!

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente umplutura
  • 2-3 pere
  • 50 gr zahar
  • 80 gr parmezan
  • 30 gr unt
  • Ingrediente aluat
  • 150 ml apa calduta
  • 1 lingurita drojdie
  • 1 lingurita zahar faina cat cuprinde
  • 1 praf de sare
  • 100 gr unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu pere – Sfogliata con pere:

Intr-o tava pe care o tapetam cu hartie de copt presaram zahar, asezam cateva cubulete de unt, apoi felii de para asezate in cerc. Dam la cuptorul preincalzit la 200 grade pana cand perele se inmoaie.

Scoatem de la cuptor presaram parmezanul razalit, acoperim cu foaia pe care o intepam din loc in loc cu furculita. O bagam din nou la cuptor la 190 grade, pana cand foaia se coace. Rasturnam placinta pe un platou apoi mai presaram putin parmezan.

Daca alegeti sa faceti aluatul modul de prepare este:

Facem maiaua din drojdie, 1 lingura faina si zahar, apoi o punem in castronul cu faina si o lasam la dospit 10 minute acoperita, ferita de curent. Adaugam apa calduta si framantam un aluat elastic si nelipicios pe care-l lasam la crescut 20 minute. Intindem foaia, punem cubulete de unt, impachetam si framantam din nou. Dam la frigider 20 minute. Intindem foaia si decupam dupa forma tavii (va puteti ajuta de un capac)

TIPS-URI

1

Reteta originala este cu 1 foaie de foitaj din comert,eu insa am preferat sa fac un aluat de casa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu pere – Sfogliata con pere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

giorgi 1

11.05.2013, 13:38

Superb!

diana_k 1

11.05.2013, 20:36

tare bine arata

Mihaela11_jo 1

11.05.2013, 22:50

Foarte apetisanta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu pere si budinca de vanilie