Placinta ruseasca cu branza si caramel

de Constelatialeu in Dulciuri, 28 Aug 2014 | 7531 vizualizari

 

Din categoria '' ce face maimuta'',pai cam asa ceva m-am scarpinat si eu dupa ce Gaby a aruncat cu praf de scarpinat pe noi si acum sigur rade pe infundate......Eu ca sa fiu mai cu mot,ca asa vreau eu,i-am tras un caramel placintei.....

 

INGREDIENTE

  • 500 g branza dulce de vaci,cremoasa
  • 5 linguri smantana cu 40 % grasime
  • 3 oua ( am avut 2 de rata si unul de gaina)
  • 3 linguri gris
  • 3 linguri zahar
  • 3 pliculete zahar vanilinat
  • un praf de sare
  • 50 g stafide
  • Caramel
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri smantana 40 % grasime
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta ruseasca cu branza si caramel:

Mai intai punem stafidele la inmuiat,turnand apa fierbinte peste ele.Amestecam grisul cu smantana si lasam 30 min.Separat frecam zaharul,zaharul vanilinat cu ouale pana devin o spuma cremosa si s-a topit zaharul.Peste oua adaugam branza cremoasa ( daca e nevoie o trecem prin sita sau o bagam la blender) si un praf de sare,la final adaugam smantana amestecata cu gris si stafidele stoarse bine.Ungem o forma rotunda -diametrul 20 cm-si turnam compozitia in forma.Bagam forma la cuptorul preincalzit pentru 40 min,pana incepe sa se rumeneasca si sa se dezlipeasca de margini.Scoatem forma din cuptor si alsam sa se racoaresca putin,pana pregatim caramelul.

Caramel: Intr-o craticioara punem zaharul si il caramelizam ,tragem de pe foc craticioara si adaugam smantana amestecand repede,sa se omogenizeze.

Rasturnam placinta pe o farfurie si turnam caramelul fierbinte.Eu n-am mai avut rabdare si am taiat-o asa calda ,ca lesinam daca nu gustam....

TIPS-URI

1

In tava de la aragaz am pus apa si apoi am asezat forma cu placinta,am avut grija sa verific din cand in cand daca mai este apa in tava

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta ruseasca cu branza si caramel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Somon cu sos de roșii și pătrunjel - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 15.10 la 10:04

Prăjitura răsturnată cu mere și nuci pecan - Deliciul care te va cuceri prin gust și textură

pe 14.10 la 08:35

Mini ștrudele cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 13.10 la 08:11

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]