Placinte

de pity19 in Piine, 9 Sep 2014 | 3029 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 30 gr drojdie ( dizolvata in jumatate cana de apa calda )
  • o lingura sare
  • o lingurita ulei
  • apa calda
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte:

Intr-un castron punem 250 gr faina , amestecam cu sarea si drojdia ; Adaugam si faina ramasa , uleiul si jumatate de cana apa calda , framantam pana devine un aluat elastic ;

Luam un alt castron , tapetam cu faina , adaugam maiaua si lasam la loc cald cca 30 de minute pana isi dubleaza volumul ;

Tapetam masa de lucru  cu faina , rupem o bucata din aluat si intindem cu sucitorul ;

Cu o farfurie rotunda dam forma ;

Cu ajutorul unei furculite intepam blatul ;

Luam o tigaie cu ulei si lasam la incins ; Punem cate o placinta la rumenit pe ambele parti si scoatem pe un servetel de bucatarie ;

TIPS-URI

1

Putem servii cu smantana , branza sau dupa preferinte!

2

Sunt foarte bune calde!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

COMENTARII (5)

- Andreea - 1

09.09.2014, 16:53

Tare bune

Rocsi 1

09.09.2014, 20:51

Tare bune!

MotanLaOale 1

10.09.2014, 00:53

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

ieri la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Plăcinte cu șălate și urdă de la Maramu'